Waarom de juiste uitrusting bij vechtsport zo essentieel is

Er zijn veel verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de prestaties die u levert tijdens vechtsport. Zo is de kleding en bescherming die u draagt tijdens een wedstrijd erg van belang. Wilt u weten waarom, lees dan vooral verder!

Welke uitrusting heb ik nodig?

De precieze kledingvoorschriften verschillen natuurlijk per type vechtsport. Daarnaast heeft u natuurlijk zelf de keuze hoeveel bescherming u wil dragen. Over het algemeen worden echter bij veel vechtsporten zoals bijvoorbeeld boksen of kickboksen handschoenen gedragen om de stoten te verzachten voor zowel u als de tegenstander. Bij MMA worden ook handschoenen gedragen, maar dan een ander type. Ook worden vaak hoofdbeschermers gebruikt om uw hersenen en gezicht te beschermen. Bovendien dragen veel vechtsporters een bitje voor extra bescherming van hun tanden. Ten slotte zijn ook scheenbeschermers alomtegenwoordig, aangezien daar lelijke trappen op kunnen worden uitgedeeld.

Bescherming

De meest voorname reden om u goed uit te rusten is ter bescherming. Wanneer u geen of niet de juiste bescherming draagt, kunt u ernstig gewond of geblesseerd raken. Daarom is het belangrijk om uw meest kwetsbare lichaamsdelen te beschermen, bijvoorbeeld met eerdergenoemde hoofd- of schermbeschermers.

Bewegingsvrijheid 

Daarnaast is het ook belangrijk dat de kleding die u aan hebt tijdens het beoefenen van vechtsport u voldoende bewegingsvrijheid garandeert. Als uw kleding té strak zit, zal u minder soepel kunnen bewegen. Hierbij is het belangrijk dat u investeert in een kwalitatief goede uitrusting. Ook kan té veel bescherming uw bewegingsvrijheid belemmeren, maar het is ook weer niet verstandig om uzelf te weinig te beschermen. Ten slotte is het ook fijn als uw goede kleding onder uw bescherming draagt. Deze dient ventilerend te werken, zodat overmatig zweten voorkomen worden en op tijd afgevoerd wordt zodat u niet de hele training of wedstrijd in een doorweekt shirt loopt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *