Hoe u de juiste bokshandschoenen vindt

Zoals in een andere blogpost al is besproken, is de juiste uitrusting erg belangrijk voor uw prestaties tijdens vechtsport. Als we bijvoorbeeld specifiek kijken naar boksen, zijn de juiste handschoenen essentieel als u wil presteren op topniveau. Daarnaast bieden goede bokshandschoenen bescherming aan uw handen, zodat ze niet meteen verbrijzelen wanneer u een stevige klap uitdeelt. Het vinden van de juiste bokshandschoen is dus erg belangrijk, maar niet altijd even makkelijk. In deze blog kunt u daarom enkele tips lezen die uw zoektocht naar de ideale bokshandschoen een stuk eenvoudiger zullen laten verlopen.

De juiste pasvorm

Het is belangrijk dat uw bokshandschoenen fijn zitten. Hierbij is het belangrijk dat ze niet te los, maar ook niet te strak zitten. Dit is onder andere afhankelijk van de maatvoering van de bokshandschoenen. Deze kan afhankelijk zijn van onder andere uw lengte en gewicht, maar ook uw postuur kan invloed hebben op welke maat bokshandschoenen de juiste zijn. 

Verschillende merken

Er zijn verschillende merken die bokshandschoenen op de markt hebben gebracht. Deze verschillen allemaal enigszins in termen van pasvorm, ook al zijn ze dezelfde maat. Het is daarom een goed idee om verschillende bokshandschoenen van verschillende merken te passen om er zo achter te komen welk merk u het fijnst vindt zitten.

Uiterlijk

Maar naast het feit of een bokshandschoen fijn zit, is het natuurlijk ook belangrijk hoe hij eruit ziet! Het oog wil tenslotte ook wat. Laat het uiterlijk van een handschoen dus ook meewegen in uw uiteindelijke beslissing en kies een paar wat u er mooi uit vindt zien. Maar hou hierbij ook rekening met wat een ander denkt over het uiterlijk van uw handschoenen. Het uiterlijk van uw bokshandschoen geeft namelijk ook een bepaald signaal af aan uw tegenstander. Als u een professioneel ogend paar aan uw handen heeft, zal uw tegenstander uw hoger inschatten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *