3 unieke vechtsporten die het proberen waard zijn

Iedereen is natuurlijk wel bekend met de populaire vechtsporten kickboksen, karate en judo. Toch zijn er ook ontzettend veel vechtsporten die minder bekend zijn. Dat betekent echter niet dat ze minder gaaf zijn. In deze blog zullen drie onbekende en unieke vechtsporten die u een keer geprobeerd moet hebben uitgelicht worden. 

Capoeira 

Capoeira is eigenlijk eerder te vergelijken met een dans dan een vechtsport. De acrobatische vechtdans komt oorspronkelijk uit Brazilië, maar wordt ook in het Westen steeds populairder. Op ritmische muziek gebruiken twee spelers acrobatische bewegingen en draaitrappen. Er worden zowel verdedigings- als aanvalstechnieken gebruikt. Het is belangrijk om te benoemen dat capoeira een spel is en er dus geen winnaars en verliezers zijn.

Qi gong

Qi gong is ideaal voor iedereen die op zoek is naar de meer spirituele kant van vechtsport. Het is afkomstig uit China en wordt daar al eeuwenlang beoefend. Men doet bepaalde bewegingen die enige malen worden herhaald. Ademhaling is een belangrijk onderdeel van qi gong, omdat dit de stroming van levensenergie in het lichaam positief zou beïnvloeden. Door deze elementen is het geen heel actieve vechtsport, maar meer een vorm van meditatie waardoor u nader tot uzelf kan komen.

Kendo

Afkomstig uit Japan is kendo een vechtsport waarbij zwaarden worden gebruikt. Deze zwaarden lijken op de welbekende katana’s heten shinai. In tegenstelling tot katana’s zijn ze echter gemaakt van bamboe om de tegenstander niet echt te verwonden. Tegenstanders dienen ook een speciaal beschermend harnas genaamd bōgu inclusief een gezichtsmasker met metalen rooster te dragen. In deze sport worden veel verschillende technieken gecombineerd. Het zwaard mag bijvoorbeeld gebruikt worden voor zowel slag- als steekaanvallen. Deze aanvallen mogen alleen op bepaalde lichaamsdelen gedaan worden. Ook moet de aanvaller roepen welk lichaamsdeel hij of zij van plan is aan te vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *